Kay Hillstone

Als dochter van twee muzikale ouders zou het niet lang duren voordat Kay Hillstone in contact kwam met de levendige wereld van muziek. Haar vader was een bassist en haar moeder was een zangeres. Het was de tijdsperiode van legendarische zangeressen zoals Whitney Houston, Mariah Carey en Celine Dion. Haar eigen muzikale voorkeuren gingen meer uit naar musicals, Motown Music en liedjes gebracht door krachtige stemmen.

Kim bleek een indrukwekkende mezzosopraan te zijn. De eerste keer dat ze werd gevraagd om op te treden was op de bruiloft van een neef, wat leidde tot het voorstel om auditie te doen als stem voor de Union Bigband (UB2). Ze betrad de wereld van crooners, muziek uit de jaren 40 en 50, typische bigband muziek. Bovendien werd ze opgemerkt door de bigband in haar woonplaats, waardoor er een samenwerking tot stand kwam.

Dingen evolueerden snel, ‘Bozart’ en ‘Het Sportpaleis Antwerpen’ hadden Kay Hillstone op hun podia. Er waren verschillende soloprojecten en UB2 won de eerste prijs in de bigband competitie van de ‘Gentse Feesten’. Als backing en leading vocaliste werkte ze voor een reeks bekende artiesten. Ze werd driemaal gevraagd op ‘De nacht van Exclusief’.

Goed om te weten: de naam Kay Hillstone ontstond uit de letters van haar initialen (voornaam Kim) en haar woonplaats.

Albums

Kay Hillstone - My Love For You
Kay Hillstone - Walk Out

© 2023 All rights Reserved. Design by LVdB Projects